طراحی سوله

طراحی سوله

و ساخت صفر تا صد سوله و کارخانه ها

طراحی سوله و یا طراحی نمای سوله یکی از عواملی است که کمتر کسی به آن در کاهش هزینه ساخت سوله توجه می کند . طراحی سوله امری کاملا تخصصی می باشد که از توان بسیاری از طراحان سازه خارج می باشد. در صورتی که سوله به درستی طراحی بشود. باعث کاهش مقدار فولاد مصرفی در سوله و درنتیجه منجر به کاهش هزینه ساخت سوله می شود.

طراحی سوله به صورت کاملا بهینه  = کاهش هزینه های ساخت سوله

طراحی سوله
طراحی سوله

قطعا بسیاری از کارفرمایان نگران هزینه طراحی هستند، اما تنها تصور کنید یک طراحی کارخانه درست منجر به کاهش چند تن آهن مصرفی در ساز شود، در این صورت مبلغ قابل توجهی کاهش هزینه ساخت را در پی خواهد داشت.

طراحی کارخانه های مدرن

طراحی نمای سوله و کارخانه

تماس و مشاوره رایگان:

09128206499

چه سازه سوله ای مناسب کارخانه شما است؟

شما می توانید کارخانه را با سازه های مختلفی احداث کنید، در واقع برای ساخت سوله می توان از سازه های مختلفی استفاده کرد که هر کدام با توجه به شرایط پروژه، دهانه، وزن جرثقیل، کاربری سوله، بودجه کارفرما، ارتفاع سوله و… با نظر مهندس طراح سازه باید تعیین شود.

انواع سوله ها از نظر شکل ظاهری را می توان به دسته بندی های زیر تقسیم کرد:

طراحی نمای سوله
طراحی سوله

در طراحی سوله های تیر ورقی، طراح سازه باید به قدری مسلط و با تجربه باشد که علاوه بر انتخاب عرض بال و ارتفاع مناسب برای تیر و ستون ها، چیدمان ورق ها و ضخامت آن ها را به درستی انتخاب کند در غیر این صورت پرتی ورق ها افزایش خواهد یافت و طرح غیر اقتصادی می شود.

1- سوله استاندارد (تیر ورقی):

سوله های استاندارد با مقاطع تیر و ستون H شکل فلزی ساخته می شوند. این نوع سوله ها رایج ترین سوله های مورد استفاده می باشند. و به شکل های سقف های شیب دار یا قوسی و برای دهانه های کوتاه تا بلند قابل طراحی و ساخت هستند. اما در دهانه های بیش از 50 متر معمولا استفاده از این سوله ها باعث افزایش هزینه ساخت سوله می شود. استفاده از این نوع سازه ها برای هر نوع کاربری سوله قابل استفاده هستند، اما در واحدهای تولیدی،کارخانجات و همچنین در سوله های دارای جرثقیل استفاده از سوله استاندارد رایج می باشد. در شکل های روبه رو چند نمونه از این سوله ها نشان داده شده است.

طراحی نمای سوله

2- سوله خرپایی:

سوله خرپایی در دهانه های بلند به دلیل سبکتر شدن وزن سازه و صرفه جویی در مصرف فولاد بسیار پرکاربردتر می باشد. سوله های خرپایی در اشکال مختلفی بنا به نیاز پروژه ساخته می­شوند. این نوع سوله برای انواع کاربری ها قابل بهره برداری هستند، اما بیشتر در سالن ورزشی، گل خانه ها، دامدارای ها، انبار و… که داهانه های بلند دارند و از ضریب اهمیت کمتری نیز برخوردار هستند بهترین انتخاب می تواند طراحی سوله با خرپا باشد.

طراحی سوله
طراحی سوله

3- سوله های بتنی و فولادی:

با توجه به شرایط پروژه، ممکن است نظر مهندس سازه استفاده ترکیبی از سازه بتنی همراه با سازه فولادی باشد، در چنین شرایطی معمولا بخش تحتانی یا طبقات اولیه بتنی است و روی سازه بتنی یک سازه فلزی یا سقف فلزی قرار می گیرد.

استفاده از این سازه ها باید مورد ارزیابی قرار گیرد، چرا که در شرایط لازم به شدت موجب بهینه شدن و کاهش هزینه های ساخت می شوند. به همین جهت نیاز به یک طراح سازه متخصص دارد. تیم طراحی زاگرس سازه قادر به طراحی انواع سازه های پیچیده و خاص می باشد، و همواره بهترین نوع سازه را به کارفرمایان محترم پیشنهاد می کند.

طراحی سوله سبک

برخی از مهندسین با تبلیغات غلط تحت عنوان طراحی سوله سبک و با کاهش عمدی بارهای برف، باد و… و همچنین طراحی غیر اصولی سعی در جلب رضایت کارفرمایان دارند. تیم ما سبک سازی سوله را مطابق اصول مهندسی انجام میدهد نه با کاهش بارهای وارد بر سوله.!

 ارائه دفترچه محاسبات با جزئیات کامل از طراحی، ترسیم نقشه های با کیفیت و با تمامی جزئیات معماری و سازه ای، طراحی نمای سوله، محوطه سازی کارخانجات و… تنها بخشی از خدمات تیم مهندسی زاگرس سازه است.

 تخصص ما طراحی اصولی و بهینه سوله ها و کارخانه های مختلف است.

تماس با:

09128206499

طراحی سوله

طراحی نمای سوله، چه نمایی مناسب سوله شما است؟

اگر تصمیم دارید برای سوله و یا کارخانه خود یک نمای مناسب در نظر بگیرد ما در پیج طراحی نمای سوله به صورت کامل به بررسی نمای سوله ها پرداخته ایم، اما به صورت کلی چون هزینه اجرای نما بسیار زیاد است قطعا اولویت اول شما در انتخاب نما، باید با در نظر گرفتن هزینه اجرای آن باشد، در غیر این صورت ممکن است هزینه هنگفت نما مانع اجرایی شدن طرح شود. در ادامه به صورت خلاصه به بررسی انواع نمای سوله و کارخانه های مدرن پرداخته شده است. برای توضیحات کامل و بررسی هزینه های اجرای نمای سوله اینجا کلیک کنید.

طراحی سوله

1- نمای سرامیکی:

نمای سرامیکی قابل اجرا در انواع اقلیم ها، و دارای تنوع رنگ بسیاری است. معمولا برای اجرای نمای سرامیکی از سرامیک پرسلان که مخصوص نمای خشک است استفاده می شود. وزن سبک و سرعت اجرای بالا از دیگر ویژگی های نمای سرامیکی است.

طراحی نمای سوله

2- نمای آجری:

نمای آجری یکی از زیباترین نماهای ایرانی است که در انواع رنگ های مختلفی قابل اجرا است. این نما در شکل های مختلفی قابل اجرا است و زیبایی خاصی به کارخانه خواهد بخشید. نمای آجری هم قابل اجرا در بخش بیرونی و هم داخلی سازه است.

3- نمای کرتن وال (شیشه ای):

این نما به صورت شیشه ای است که تمام وزن آن و یا سایر بارهای جانبی مثل باد و زلزله توسط یک سازه جدا از سازه اصلی سوله تحمل می شود. به عبارتی این نمای شیشه گران قیمت نیازمند یک سازه جدا برای نصب می باشد و روی سازه سوله یا کارخانه قابل نصب نیست.

طراحی سوله

4- نمای پانل کامپوزیت:

نمای پانل کامپوزیتی معمولا از ورق های آلمینیومی ساخته می شوند و یک نمای براق را به نمایش می گزارد. که در میان دو لایه آلمینیویم از پلی اتیلن استفاده شده است. سرعت اجرای بالا، تنوع رنگ، وزن سبک، عایق حرارتی و صوتی و.. از ویژگی های این نما می باشد.

نمای سوله
طراحی سوله

5- نمای ساندویچ پنل:

ساندیچ پنل هم باری پوشش سقف و هم دیواره کارخانه ها به شدت مورد استفاده قرار می گیرد. ساندیچ پنل از دو لایه ورق فلزی که بین آنها از فوم، پشم سنگ یا پلی استایرن پر شده است تشکیل می شود. تنوع رنگ، سرعت نصب بالا، ضخامت های مختلف، مقاومت خوب و.. از ویژگی های این پوشش می باشد.

طراحی نمای سوله

6- نمای سمنت بُرد:

پانل های سمنت برد (مانند سرامیک ولی با سیمان)، از سیمان و الیاف مستحکم تشکیل شده اند. این پانل ها از طریق پیچ به زیرسازی نصب می شوند و مقاومت خیلی خوبی در مقابل شرایط جوی دارند. سطح ناصاف، تنوع رنگ، مقاومت خوب، سرعت نصب بالا و… از ویژگی های این نما می باشد.

سایرنماهایی که می توان در ساخت سوله از آن استفاده کرد، نمای چوبی، ورق های مشبک فلزی (برش CNC) و… است که معمولا به صورت خاص در بخش های جزئِی از نمای سوله می توان از آن ها استفاده کرد.

طراحی سوله و کارخانه های مدرن

زاگرس سازه تیم تخصصی طراحی و ساخت و سازه ای صنعتی مدرن

طراحی سوله، طراحی نما، محوطه سازی، طراحی سردر، طراحی دکوراسیون  

 تیم تخصصی طراحی سوله و انواع کارخانه های تولیدی، انبارها، سردخانه ها، مراکز تجاری بزرگ و… 

ساخت سوله
طراحی کارخانه

طراحی انواع پلنت های صنعتی، پروسس، پایپینگ، برق و ابزاردقیق، مکانیک، سیویل و معماری

طراحی تخصصی پلنت های معدنی و پالایشگاهی، انواع کارخانه های تولیدی و مواد شیمیایی و…

طراحی سوله
طراحی سوله
طراحی سوله
طراحی سوله

طراحی مطابق استاندارد های معتبر دنیا

طراحی سوله توسط مهندسین سازه صورت می گیرد. استفاده از نرم افزارهای متنوع داخلی و خارجی در طراحی و همچنین استفاده از آخرین ویرایش های آیین نامه های معتبر دنیا با توجه به نوع پروژه ها باعث شده است طراحی ها کاملا بهینه و باعث کاهش هزینه ساخت سوله شود. 

همچنین نباید از طراحی معماری سوله غافل شد، امروزه نمای ظاهری سوله، سردر کارخانه، دکوراسیون داخلی بخش اداری و محوطه سازی کارخانه ها تاثیر بسیار زیادی در جذب کارفرما و معرفی حرفه شما دارد.

نرم افزارهای اختصاصی گروه زاگرس سازه در طراحی اتصالات پیچی و جوشی سازه های فلزی که توسط مهندسین زاگرس سازه منطبق با آیین نامه های معتبر نوشته شده اند باعث بهینه تر کردن اتصالات و کاهش تعداد پیچ و ضخامت ورق های اتصال می شود.

مشاوره در خصوص ارتفاع، دهانه شیب،شکل سوله و.. و همچنین کنترل رایگان نقشه های شاپ از دیگر خدمات مهندسی زاگرس سازه است.

بارهای وارد به سوله

بارهای ثقلی و جانبی :

بارهای اصلی قاب بندی دیوار، عبارت است از: وزن دیوار در جهت قائم و بار باد و زلزله در جهت افقی که به وسیله قاب بندی تحمل شده و به قاب های اصلی سوله منتقل می شوند. بارهای اصلی سقف سوله نیز، شامل بار مرده، بار زنده بار زلزله و بار باد هستند که در نقاط اتصال سقف به قاب های اصلی سوله به این قاب ها منتقل می شوند. برای تامین صلبیت سقف در برابر بارهای یاد شده، در طراحی سوله از مهاربند های افقی و قائم در سقف سوله استفاده می شود.

تغییر دما:

انبساط و انقباض ناشی از تغییرات درجه حرارت محیط اطراف سوله باید در طرح آن منظور شود. بسته به ابعاد سازه، این گونه آثار حرارتی در جهت طول و عرض سازه می توانند ظاهر شوند که معمولا در طول سوله درز انبساط و در عرض سوله با لحاظ کردن تنش ها و تغییر شکل ها در طراحی سازه ، با این آثار مقابله می شود.

طراحی نمای سوله
طراحی جرثقیل

جرثقیل :

اکثر ساختمان های صنعتی، دارای تجهیزاتی، مانند جرثقیل های متحرک اند که می تواند به تمام یا بخشی از سطح پلان ساختمان سرویس بدهد. در این نوع ساختمان های صنعتی، آثار ضربه جرثقیل عامل مهمی است و طراحی سوله باید تامین کننده صلبیت لازم در مقابل نیروهای دینامیکی جرثقیل باشد. برای انتقال نیروی جانبی ترمز جرثقیل به قاب های اصلی، از مهاربندی افقی در تراز تیر حامل ریل جرثقیل و برای انتقال نیروی طولی ناشی از کارکرد جرثقیل به پی های سازه، از مهاربندی قائم به علاوه تیرهای طولی مهار کننده قاب ها استفاده می شود.

طراحی کارخانجات مدرن، طراحی نمای سوله، طراحی محوطه کارخانه 

 تیم تخصصی طراحی و ساخت و سازه ای صنعتی مدرن

طراحی سوله
error: Content is protected !!